Rețeta celui mai puternic leac împotriva multor bolilor este în Biblie: Uite cum se prepară!

Măslinul este un arbore cu frunze persistente, groase, în formă de suliţă, de culoare verde-deschisă (pe partea superioară) şi albă-argintie (pe partea inferioară), cultivat pe scară largă în regiunile mediteraneene, în principal pentru fructele acestuia (măslinele), dar şi pentru lemn.

Trunchiul măslinului este răsucit, prezintă multe scobituri şi poate atinge o înălţime de 10 m. Florile albe cresc în mănunchiuri mici şi ascuţite, iar fructele ovale, măslinele, sunt verzi la început, devin negre după ce se coc şi prezintă un sâmbure dur la interior.

Frunzele mature se culeg în aprilie şi martie, înainte să apară mugurii de flori, iar apoi sunt uscate şi măcinate pentru utilizarea în infuzii, extracte şi tincturi sau combinate cu alte plante în preparate antihipertensive.

Măslinele sunt culese în noiembrie şi decembrie iar apoi sunt presate la rece pentru obţinerea renumitului ulei de măsline.

Măslinul este unul dintre cele mai populare vegetale din întreaga lume și este menționat în Biblie de mii de ori.

Măslinele și uleiul de măsline sunt atât alimente cât și ”medicamente” foarte folosite. Însă un lucru pe care multă lume nu-l cunoaște e că frunzele de măslin au cele mai puternice proprietăți vindecătoare și combat pneumonia, gonoreea, tuberculoza, gripa, meningita, herpesul, hepatita B și multe alte boli, datorită conținutului de oleuropeină.

De asemenea reprezinta un bun cicatrizant în urma operațiilor dar tratează și infecțiile urinare. Frunzele de măslin previn infecțiile fungice.

Îți poți prepara ceai din frunze de măslin, un leac eficient împotriva unor boli precum: pneumonia, gonoreea, tuberculoza, gripa, arteroscleroza, botulismul, malaria, ulcerul stomacal, infecții ale tractului urinar și encefalita.

Consumul de frunze de măslin ajută la refacerea întregului sistem imunitar încărcând în același timp, cu energie, organismul supus unor traume precum chimioterapia. Frunzele de măslin au proprietăți atât de curative deoarece conțin substanțe active antivirale, antifungice cu ajutorul cărora pot trata complet un număr mare de boli.

Rețetă ceai de frunze de măslin:

Ingrediente necesare:

15-20 frunze uscate, e măslin
2-3 dl apă fiartă

Puneți frunzele în apa fiartă și lăsați-le la foc pentru încă 2-3 minute. Mențineți la infuzat pentru încă 10 minute și scoteți-le. Puteți consuma ceaiul rece sau cald; puteți adăuga miere sau lămâie, după gust.

Acest ceai trebuie consumat zilnic pentru tratarea diferitelor boli.

Se recomandă consumul preventiv al acestui ceai. Cel mai bine este să culegeți frunzele primăvara. Păstrați-le într-un recipient închis și protejați-le de razele soarelui, scrie doctorulzilei.ro.

Măslinul conţine săruri minerale (potasiu, calciu, fier, fosfor, cupru, mangan, magneziu , protide, vitamine A, B1, B2, C, E, acizi graşi nesaturaţi sau monosaturaţi, fibre (100 gr. măsline echivalează cu 240Kcal. )

Fructele şi frunzele de măslin conţin secoiridoizi, mai ales oleuropeină, compus activ ce scade tensiunea arterială, şi pot fi folosite în tratarea diverselor afecţiuni, dar cea mai mare importanţă o are uleiul extras din măsline prin presare la rece.

Uleiul de măsline conţine vitamine A, E, acizi graşi monosaturaţi ( 77%), polinesaturaţi, nu conţine colesterol, sare şi gluten.

Specialiştii au descoperit că acizii graşi nesaturaţi din uleiul de măsline sunt similari cu cei din laptele matern (aşa se explică faptul că este foarte bine tolerat de către organism ).