Sunt convins că motivul numărul unu al divorțurilor nu este înșelarea, problemele financiare sau diferențele ireconciliabile de caracter. Acest motiv are în spate o problemă mult mai profundă.
Cred că cea mai comună problemă pe care o văd la cupluri este lipsa dorinței de a investi în căsnicia lor.
Pe acest subiect puteți avea dezbateri fără sfârșit. Persoanele sunt interesate de a investi în căsătorie din cauza faptului că nu se mai iubesc unii pe alții? Sau poate că nu se mai iubesc unii pe alții din cauza lenei?
Oricum, studiile cu privire la acest subiect ne arată că putem influența emoțiile noastre în mod deliberat, investind în ele mai mult decât de obicei.
După cum știți, iubim mai mult ceea ce obținem mai greu. Dacă ați adunat bani pentru o mașină nouă doi ani, e mult probabil că veți îndrăgi această mașină foarte mult. Același lucru e și cu relațiile: flacăra iubirii trebuie să o mențineți adăugând „lemnele” încrederii și grijii. Pasiunea, interesul și afecțiunea nu vor apărea față de ceea ce ai obținut ușor și fără efort.
Gândiți-vă ce înseamnă acest lucru pentru căsătorie. Îți vei iubi soțul mai mult, dacă vei face un efort pentru a te asigura că trăiești în armonie cu el. Calitatea căsătoriei – este rezultatul eforturilor pe care le faci. Dacă în mod constant vă certați și nu vă suportați, atunci cel mai probabil problema nu e că nu vă iubiți, ci faptul că nu doriți să păstrați flacăra iubirii.
Pe de altă parte, aceasta mai înseamnă că în cazul în care sentimentele pentru partenerul tău slăbesc, ele pot fi încă salvate.
În fiecare săptămână, vorbesc cu multe cupluri la care ceva a mers prost. De obicei, după prima sesiune, eu dau același sfat: pe drum spre casă încercați să vă aduceți aminte despre prima voastră întâlnire. Și despre ce v-a atras atunci unul de celălalt. De asemenea, este util să vă reamintiți ce vise comune ați avut în urmă cu câțiva ani.
E ca și în arheologie. Uneori trebuie să sapi în adâncul sufletului său, pentru a găsi sub amintiri o grămadă de sentimente și amintiri. Amintirile simple despre cum a fost odată bine, vă va face să simțiți din nou iubirea și atracția între voi.
Dar dacă totul este mult mai complicat?
Îți sugerez să repeți în fiecare zi cinci proceduri simple, care pot restaura iubirea dintre tine si partenerul tău.
1. Întreabă soția cum a fost ziua ei.
Ea nu are nevoie de asta. Tu ai nevoie de asta. Trebuie să îți aduci aminte în fiecare zi că nu doar ție îți este greu. Arată un interes față de viața ei. Fii interesat de ceea ce se întâmplă cu ea, după ce trece pragul casei.
2. Sărută-l întotdeauna când vă vedeți și când vă despărțiți.
Sărutul – este un stimulent puternic pentru legăturile fizice și emoționale între oameni. De asemenea, el servește ca o amintire vie a faptului că sunteți soț și soție. Sărută-ți soția atunci când merge la locul de muncă și când se întoarce de la el. Transformă asta într-un obicei. Să fie asta rutina voastră.
3. Scrie-i.
Întreabă-ți soțul despre cum merge ziua. Poate că anume în acest moment el se simte deprimat. Și are nevoie de o legătură emoțională cu omul care îl susține.
Desigur, apelul nu poate fi întotdeauna adecvat. Așa că nu ezita să-i scrii o declarație de dragoste.
4. Discutați cel puțin cinci minute pe zi.
Orice relație necesită conversație. Nu ai timp pe parcursul zilei? Discutați cu cel puțin cinci minute pe zi înainte de culcare. Sau la micul dejun. Opriți televizorul. Vorbește cu cel care ți-e aproape acum.
Poate fi dificil – mai ales atunci când copiii au nevoie de o atenție constantă. Și totuși, trebuie să găsești timp pentru partenerul tău – indiferent de angajarea ta.
5. Îmbrățișează.
Cel puțin 30 de secunde, o dată pe zi.
Înainte de a pleca la muncă sau înainte să adormiți, îmbrățișează-ți soțul. Îmbrățișarea face ca sufletul și mintea să stabilească o legătură emoțională profundă cu o altă persoană.
Studiile arată că îmbrățișările te conectează mult mai puternic cu omul drag. Să știi că atingere fizică – nu este vorba doar de sex.
Căsnicia ta nu are nevoie de nimic altceva decât de intenția de a remedia problema. Familia fericită – este una în cazul în care ambii parteneri înțeleg cât de ușor este să piardă ceea ce au. Căsătoria nu e distrusă de trădare, dar de apatie.
Sursa: devorbacutine.eu