O prepar de fiecare dată când țin post – Prăjitură de post cu mere și nuci – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente:
4 mere
1 portocală
200 g zahăr
100 ml ulei
400 g făină
2 lingurițe scorțișoară
10 g praf de copt
sare
1 fiolă esență de vanilie
150 g miez de nucă
100 g zahăr vanilat
Mod de preparare:
1. Pentru început, decojim merele și le dăm prin răzătoare. Adăugăm uleiul, sucul de portocală, făina, praful de copt, scorțișoara, esența de vanilie, sarea și amestecăm totul foarte bine până la omogenizare.
2. Adăugăm miezul de nucă măcinat și amestecăm bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute. După ce s-a răcit, tăiem prăjitura cubulețe și o decorăm cu zahăr vanilat.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Încearcă și… Prăjitură de post, cu bulion şi griş
Rețetă de post foarte gustoasă și foarte ușor de făcut – Pentru a pregăti acest desert de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente pentru foi:
15 linguri ulei
5 lingurițe de bulion
7 linguri zahăr
450 g făină
1/2 linguriță bicarbonat
sare
o fiolă esenâță de rom
Ingrediente pentru cremă:
1 l apă
200 g griș
250 g margarină
10 linguri zahăr
100 g nucă de cocos
coajă de lămâie
Mod de preparare:
1. Într-un bol, turnăm uleiul. Adăugăm zahărul, sarea și amestecăm bine. Treptat, adăugăm bulionul, esența de rom, făina, bicarbonatul și amestecăm foarte bine.
2. Întindem o treime din cantitatea de aluat, într-o foaie subțire. O așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute. Procedăm la fel cu restul de aluat. În final, trebuie să obținem 3 foi.
3. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm coaja de lămâie, zahărul și amestecăm. Când a început să clocotească, adăugăm grișul, pe urmă luăm vasul de pe foc. La final, adăugăm sucul de lămâie, margarina, nuca de cocos și amestecăm bine.
4. Pentru a forma prăjitura, tapetăm prima foaie cu jumătate din cantitatea de cremă. Pe deasupra, adăugăm a 2-a foaie, crema rămasă iar la final completăm cu a 3-a foaie. Decorăm cu zahăr vanilat.
Sursa: kiloretete.ro/ secretulcunoasterii.ro